Április 19-23.

Nyilvános Infosztrájk-programok

Infosztrájk

#Kiemelt

Az Infosztrájk az egyetemi autonómiáért hetében a résztvevő egyetemek polgársága számos, a nagyközönség számára is nyílt programot szervez, amelyeket az online térben követhetnek az érdeklődők. A teljes lista elérhető az Infosztrájk Facebook oldalán, de egyet-egyet minden résztvevő intézményből összeszedetünk itt is.

Április 20. Kedd – MOME és Corvinus

17:00 – Kerekasztal beszélgetés – A modellváltáson túl. A MOME tapasztalatai az egyetemi átszervezésről. (Résztvevők: Kopek Gábor DLA, egyetemi tanár, kuratóriumi tag, a MOME volt rektora; Gyenge Zsolt, PhD, egyetemi docens, szenátusi tag, az egyetemi szakszervezet vezetője; Németh Lala, HÖK alelnök; Klöpfler-Topor Tibor, HÖK vezetőségi tag). Az esemény itt elérhető.

18:00 – Online fórum az autonómiáról a Budapesti Corvinus Egyetemen az egyetemi szakszervezet szervezésében. A beszélgetés felkért beszélgetőtársai: Deák Dániel, Dunavölgyi Mária, Melegh Attila, Nagy Beáta és Veress József. A  Zoom-esemény itt elérhető.

Április 21. Szerda – ELTE – SZFE – SZTE

9:00 – 16:00 – Infosztrájk konferencia az ELTE oktatóinak szervezésében, Részvétel, civil társadalom, sztrájk a felsőoktatásban és azon túl címmel. Az online konferencia betekintést nyújt néhány, olyan, hazai társadalomtudományi kutatást folytató műhely munkájába, amely a civil társadalom és társadalmi részvétel kérdéseivel foglalkozik. Az esemény itt elérhető.

11:00 – 13:00 – Beszélgetés Stumpf Istvánnal és Karsai Györggyel az SZFE hallgatóinak szervezésében. Moderál: Fábri György, az ELTE habilitált egyetemi docense. Az esemény itt elérhető.

18:00 – Kerekasztal az SZTE-n, Az elmaradt tárgyalás szempontjai és az átalakulás törvénytervezete címmel. Bővebb információ a résztvevőkről itt elérhető.

Április 22. Csütörtök – MKE

20:00 – Filmklub az MKE hallgatóinak szervezésében. A Blokád című dokumentumfilm online streamelésére, és az utána következő beszélgetésre a hallgatók minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az esemény itt elérhető.

Április 23. Péntek – PTE

17:00 – “Lyukasóra-beszélgetések” a PTE művészeti karának szervezésében. A résztvevők az egyetemeket és különösen a PTE-t érintő változásokról cserélnek információkat, kérdéseket és véleményeket. Az esemény itt elérhető.

Megosztom

Kapcsolódó Tudástár